ФІНАНСОВІ ІННОВАЦІЙНІ ІНСТРУМЕНТИ У БАНКІВСЬКІЙ СИСТЕМІ - Dyba Мykhaylo I.; Osadchyi Іievhenii S. (Стратегія економічного розвитку України, 2018)
У статті розглянуті причини лімітованого рівня фінансових ресурсів в Україні. Автор наголошує що головним фактором обмеженості у доступі до фінансових ресурсів є структура фінансової системи України, яка має виражений банкоцентричний характер. Тому у статті дослідження фінансових інновацій в першу чергу пов’язані із банківською системою. Серед проблем які розглядаються у статті і мають вплив на банківську систему, наступні: зростання інфляції, поглиблення девальвації національної грошової одиниці, недостатній рівень капіталізації, дохідності банківських установ і системи загалом, недостатня ефективність роботи щодо регулювання ліквідності банківської системи, високі ризики. Вирішення цих проблем потребує, поряд з іншими, запровадження інноваційних підходів у реформуванні та зміцненні банківської системи.