ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ІНФОРМАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ТОВАРОВИРОБНИКІВ У ПРОЦЕСІ СТРАХУВАННЯ АГРАРНИХ РИЗИКІВ - Pysarenko, Nadiia V. (Стратегія економічного розвитку України, 2018)
Статтю присвячено розкриттю значення формування системи інформаційного забезпечення сільськогосподарських товаровиробників у процесі страхування аграрних ризиків. Визначено специфіку процесу підготовки інформації для використання сільськогосподарськими товаровиробниками з метою аграрного страхування та основні вимоги до якості інформації, яка використовується в процесі страхування аграрних ризиків. Представлено типовий алгоритм інформаційного забезпечення системи страхування ризиків сільськогосподарської діяльності. Визначено сутність та значення інформаційного забезпечення страхування аграрних ризиків, охарактеризовані основні його складові. Запропоновано заходи щодо покращення інформаційного забезпечення сільськогосподарських товаровиробників та формування загальнонаціональної єдиної централізованої бази даних інформаційних ресурсів для аграрного страхування.