ВИЗНАЧЕННЯ ТА ВИМІРЮВАННЯ ЯКОСТІ КАПІТАЛУ ПІДПРИЄМСТВА - Magdaliuk Оleksii V. (Стратегія економічного розвитку України, 2018)
У статті представлено визначення категорії «якість капіталу підприємства» як сукупності специфічних характеристик, що визначають економічну природу капіталу. Аргументовано доцільність визначення змісту якості капіталу на основі єдності взаємозв’язку таких аспектів її дослідження як достатність та придатність. Зроблено уточнення категорій достатності та придатності та сформовано сукупність капітальних параметрів, які їх визначають. Представлено цикл кругообігу капіталу як економічного ресурсу у розширеному форматі, тобто з урахування досліджень капіталу з позицій перспективи розвитку (не тільки як засобу/джерела цільової діяльності підприємства, а і як можливостей його розвитку). Сформовано основі проекції, на основі яких здійснюються вимірювання достатності та придатності капіталу. аргументовано доцільність введення проекції «зростання», як характеристики здатності капіталу до збільшення новоствореної вартості.