ЕКОНОМІЧНА ПРИРОДА КУЛЬТУРНИХ ІНДУСТРІЙ ТА ЇХ ПРОДУКТІВ - Кириленко , Володимир Іванович; Федоренко , Тетяна Олександрівна (Стратегія економічного розвитку України, 2021)
У статті проаналізовано економічний та неекономічний вплив сектору культурних індустрій на соціально-економічну систему, зокрема соціальний розвиток, створення нової системи цінностей, розвиток талантів і культури, сприяння національній ідентичності. Розглянуто підходи до визначення поняття культурних індустрій, розкрито їх економічну природу, особливості попиту та пропозиції культурних продуктів. Проведено оцінку темпів зростання культурних і креативних індустрій відповідно до динаміки світової економіки. Окреслено напрями державної підтримки культурних галузей у кризовий період.