ЄВРОПЕЙСЬКІ ЦІННОСТІ ТА ЕФЕКТИВНА БІЗНЕС-ВЗАЄМОДІЯ - Флешеріу, Крістіна; Амарал Джеронімо, Нуно; Тамулєвічуте-Шекштелєне, Ангеле; Ліфінцев, Денис Сергійович (Стратегія економічного розвитку України, 2022)
Стаття має на меті виявити організаційні цінності в різних країнах Європи, використовуючи 6-D модель Хофстеде, і застосувати їх для реалізації найкращих стратегій ефективної взаємодії між українцями та рештою Європи, зважаючи на зобов’язання Європейського Союзу надати Україні членство у майбутньому. У цьому дослідженні порівнюються національні цінності та визначаються кластери країн, які мають подібні цінності щодо організаційної діяльності та структури, а також виявляється кореляція між цінностями кластерів та позиціями країн у рейтингу Європейської палати бізнесу. Стосовно результатів, у роботі встановлено, які країни культурно більше схожі на Україну, а також які цінності переважають у найуспішніших країнах. Нарешті, вказується на набір актуальних ідей та організаційних цінностей, на які повинні звернути увагу українські підприємства та організації в межах культурних рамок їхніх майбутніх партнерів з Європейського Союзу.