SMART-УПРАВЛІННЯ У СЕГМЕНТІ HORECA: ЯК ERP ПІДТРИМУЄ DATA-DRIVEN ПІДХІД ДО РЕАЛІЗАЦІЇ СТРАТЕГІЙ РОЗВИТКУ - Кизенко , Олена Олександрівна; Ковальовський , Олександр Вікторович (Стратегія економічного розвитку України, 2025)
У статті досліджено можливості впровадження smart-управління в сегменті HoReCa з урахуванням сучасних викликів галузі та технологічних трендів. Обґрунтовано доцільність використання ERP-рішень як інструменту реалізації data-driven підходу до стратегічного управління. Запропоновано багаторівневу модель смарт-управління на основі даних, яка включає функціональні стратегії цифровізації бізнес-процесів у ресторанах. Методологія дослідження ґрунтується на системному, структурно-функціональному та порівняльному підходах. Практична цінність результатів полягає у можливості використання моделі для підвищення гнучкості управлінських рішень і стійкості HoReCa-бізнесу в умовах невизначеності.