ЕФЕКТИВНІСТЬ УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ МЕДИЧНОГО ЗАКЛАДУ: СТРАТЕГІЧНИЙ ВИМІР ЕКОНОМІЧНОЇ ПОВЕДІНКИ - Шевчук , Наталія Валентинівна; Кузьомко , Володимир Миколайович (Стратегія економічного розвитку України, 2025)
У статті здійснено теоретичне осмислення ефективності управління розвитком медичного закладу як системного багатоаспектного явища в контексті сучасних трансформацій у сфері охорони здоров’я. Сформульовано багатовимірну модель, що охоплює соціально-етичний, медичний і фінансово-економічний виміри. В межах кожного виміру запропоновано аналітичну рамку оцінювання, побудовану за принципом «ресурс — процес — спосіб». Представлений підхід дозволяє поєднати змістовну глибину та функціональну структурність управлінських дій, закладаючи підґрунтя для подальшого розвитку інструментарію стратегічного аналізу у сфері медичного менеджменту.