АФРИКАНСЬКІ КРАЇНИ У ФОКУС-ГРУПІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ - Ventskovskyy, Dmytro Y.; Us, Ivan V. (Стратегія економічного розвитку України, 2018)
У статті розглянуто питання підвищення якості фокусування державної зовнішньоекономічної політики у розрізі стратегічних напрямів розвитку. Окреслено основні проблеми як внутрішнього, так і зовнішнього характеру, які заважають Україні в повній мірі забезпечити свою присутність на ринку країн Африки. Окрему увагу приділено присутності в країнах Африки потенційних конкурентів України та конвертації цими країнами своєї присутності там у політичні вигоди. Запропоновано перелік заходів спрямованих на поглиблення співпраці України з африканськими країнами та відповідними регіональними об’єднаннями. Насамперед надано рекомендації центральним органам виконавчої влади України стосовно першочергових кроків необхідних для прискорення виходу українських виробників на ринки Африки та підвищення рівня та обсягів україно-африканської економічної співпраці.