ДЕФІНІЦІЇ ПОНЯТТЯ «ІННОВАЦІЙНИЙ ПОТЕНЦІАЛ» - Chukhraieva, Natalia M.; Mykolaichyk, Iryna I. (Стратегія економічного розвитку України, 2018)
У статті досліджено сутність поняття «інноваційний потенціал» підприємства у розумінні різних науковців та визначено основні наукові підходи до його трактування, а саме: ресурсний, потенційний і результативний. Представлено власний комбінований підхід до розуміння його сутності. Встановлено значення інноваційного потенціалу для розвитку конкурентоспроможності та ефективної діяльності підприємства в сучасних динамічних умовах господарювання.