ОСОБЛИВОСТІ ОПОДАТКУВАННЯ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ДЕРЖАВНОЇ ФОРМИ ВЛАСНОСТІ ЯК БЮДЖЕТНИХ УСТАНОВ - Holoborodko, Tetiana V.; Kurakina, Yuliia O. (Стратегія економічного розвитку України, 2018)
Метою статті є узагальнення особливостей оподаткування закладів вищої освіти державної форми власності як бюджетних установ. В роботі розглянуто основні положення нормативно-правових документів з питань регулювання діяльності закладів вищої освіти. Визначено основні джерела фінансування закладів вищої освіти державної форми власності та напрями використання отриманих ними доходів. Розглянуто податки та збори, що сплачують заклади вищої освіти державної форми власності як бюджетні установи.