ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНІ ТА ПОДАТКОВІ АСПЕКТИ ПРАКТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ - Kruhla, Nadiia M.; Burkova, Ludmyla A. (Стратегія економічного розвитку України, 2018)
Розглянуто проблемні питання створення робочих місць для студентів вищих навчальних закладів та учнів професійно-технічних училищ під час проходження виробничої практики, оплати їх праці, оподаткування тощо. Наведено приклади неврегульованості законодавства щодо оподаткування нарахованої заробітної плати практикантів єдиним соціальним внеском (ЄСВ). Обґрунтовано необхідність внесення змін до Податкового Кодексу України та Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо оподаткування заробітної плати практикантів ПДФО та ЄСВ.