ПРОБЛЕМИ КАПІТАЛІЗАЦІЇ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ - Andrushchak, Yevheniia M.; Shchurevych, Oksana I. (Стратегія економічного розвитку України, 2018)
Стаття присвячена дослідженню сучасних аспектів капіталізації банківського сектору України. Розглянуто сутність капіталізації. Проведено кількісний та якісний аналіз структурних показників власного капіталу банків. Висвітлено суть проблеми капіталізації банківської системи, особливості здійснення Національним банком України регулювання капіталізації. З’ясовано, що капітал банківської системи можна штучно збільшити за допомогою емісійних різниць й резервів переоцінки, проведено детальний аналіз щодо визначення їхніх часток на балансах банків. Сформульовано пропозиції стосовно підвищення рівня капіталізації банків на макро- та мікроекономічному рівнях.