ЦИФРОВІЗАЦІЯ БІЗНЕСУ ЯК СТРАТЕГІЧНИЙ НАПРЯМОК ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ - Гребешкова, Олена Миколаївна; Лопато , Крістіна Ігорівна (Стратегія економічного розвитку України, 2021)
У статті розглянуто вплив цифровізації (діджиталізації) бізнесу на економічний розвиток України з урахуванням досвіду інших країн. Висвітлено вплив COVID-19 на впровадження ERP-систем і зміну структури бізнесів, які усвідомили необхідність провадження аналітичного ядра для своїх підприємств. Наведено та проаналізовано галузеву структуру впровадження ERP-систем за даними зарубіжних компаній, що дозволило визначити наявні тренди автоматизації діяльності бізнес-структур. Узагальнено міжнародні позиції України у контексті її спроможності та готовності до впровадження цифрових технологій задля економічної та соціальної трансформації. Наведено результати діагностики цифрової компетентності студентів-магістрантів економічного профілю фахової підготовки, на підставі яких зроблено висновки про стратегічні напрями нарощення потенціалу вітчизняної економіки та суспільства до цифрової трансформації.