ВПРОВАДЖЕННЯ ПІДХОДІВ ПРОЄКТНОГО УПРАВЛІННЯ ЯК ІНСТРУМЕНТУ ВПЛИВУ НА СТРАТЕГІЧНИЙ РОЗВИТОК ПІДПРИЄМСТВА РОЗВИТКУ - Кубарева , Ірина Володимирівна; Сікорська, Каріна Євгенівна (Стратегія економічного розвитку України, 2021)
У статті досліджено питання розвитку стратегічного управління проєктами, обґрунтовано проблему узгодження цілей проєктів із цілями розвитку організації, що реалізує проєкти. Запропоновано використання збалансованої системи показників для проєктного управління та організаційну підтримку прийняття проєктних рішень. Об’єктом дослідження є процеси стратегічного управління проєктами в організації. Предметом дослідження є підходи та інструменти забезпечення й аналізу ефективності проєктних рішень у контексті їх впливу на стратегічні цілі організації. Метою дослідження є розкриття проєктного управління як інструменту реалізації стратегічних рішень компанії та обґрунтування напрямів і показників ефективного стратегічного управління проєктами в організації. Завдання дослідження полягають у дослідженні та розробці інструментів впливу проєктного управління на стратегічний розвиток компанії.