ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ВІДКРИТИХ ДАНИХ У ПІДГОТОВЦІ РІШЕНЬ МАРКЕТИНГОВОГО ТА КОМЕРЦІЙНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ - Олексюк , Олексій Іванович; Шафалюк , Олександр Казимирович (Стратегія економічного розвитку України, 2022)
У статті досліджено особливості використання даних з відкритих джерел інформації, спеціальних підходів та прийомів в системі маркетингових досліджень підприємств. Розроблено та апробовано удосконалюючі підходи щодо інтеграції в існуючі маркетингові інформаційні системи сучасного інструментарію контент-аналізу. Здійснено апробацію сучасних методичних інструментів машинного навчання на базі авторських підходів щодо виявлення «фейків» (недостовірної інформації) при формуванні ситуаційної обізнаності менеджменту компаній, аналітичного опрацювання змін, що пов’язані з високими ризиками і невизначеністю перспектив для бізнесу. Конструктивно опрацьовано рекомендації щодо організації формування вихідних масивів даних з відкритих джерел інформації, підвищення якості та достовірності їх опрацювання та успішної інтеграції системах маркетингової і комерційної аналітики.