СОЦІАЛЬНІ ТРАНСФЕРТИ: ОБУМОВЛЕНІСТЬ ЗАЙНЯТІСТЮ У ВОЄННІЙ ЕКОНОМІЦІ УКРАЇНИ - Перегудова , Тетяна Вячеславівна (Стратегія економічного розвитку України, 2022)
Стаття присвячена удосконаленню системи соціального захисту населення в контексті дії інституту обумовлених соціальних трансфертів. Проаналізовано втрати економіки через військові дії на території України та зміни у соціальному захисті для підтримки доходів населення. Розглянуто особливості інституту обумовлених соціальних трансфертів у системі соціального захисту. Визначено можливості інституалізації даного інституту через обумовленість зайнятістю, суспільно-корисною діяльністю, що є важливим у воєнній економіці України. Сформовано пропозиції щодо удосконалення нормативно-правового забезпечення реалізації соціального захисту через соціальні трансферти, обумовлені зайнятістю, що, на думку авторки, є важливим у контексті трудової мобілізації та посилення соціально-трудової інклюзії населення під час та після війни для підтримки та відновлення економіки.