ЦИФРОВІ ЗАСОБИ КОМУНІКАЦІЇ В ДЕРЖАВНОМУ СЕКТОРІ: ПРИКЛАД ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ В УКРАЇНІ - Казаченко, Володимир Олександрович; Пако, Армінда (Стратегія економічного розвитку України, 2022)
Стаття присвячена актуальному досвіду використання конкретних цифрових інструментів комунікації з громадянським суспільством у частині забезпечення сталої національної безпеки. Ми агрегували дані про ефективність використання засобів цифрової комунікації в реальних умовах повномасштабної війни РФ проти України та порівняли досвід країн ЄС у цифровій комунікації в контексті євроасоціації України. Однією з найважливіших сфер використання специфічних засобів цифрової комунікації для забезпечення національної безпеки є прозорість та доступ до публічної інформації із забезпеченням ефективного зворотного зв’язку. Використання цифрових комунікаційних інструментів набуває великого значення у випадку України, включаючи та враховуючи сталу кібернетичну, цивільну, економічну, військову та національну безпеку в умовах повномасштабної війни та загроз безпеці. Нарешті, іншою проблемою є необхідність використання мобільних додатків для надання адміністративних послуг, що також викликає значні проблеми безпеки через залучення великої кількості цивільних користувачів. У результаті цих процесів виникає необхідність трансформувати та переосмислити поточне використання цифрових засобів зв’язку, щоб забезпечити належний баланс між безпекою, ефективністю та економічністю державних послуг, що надаються за допомогою цифрових інструментів.