SMART-ТЕХНОЛОГІЇ В МОДЕЛЮВАННІ ЕМОЦІЙНО-ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОГО ОНЛАЙН-КУРСУ (НА ПРИКЛАДІ MICROSOFT TEAMS) - Гребешкова, Олена Миколаївна (Стратегія економічного розвитку України, 2023)
У статті запропоновано концептуальний погляд на можливості створення результативних навчальних курсів для вищої школи в умовах сучасні екзистенціальні виклики – пандемії та війни. Наведено результати дослідження переваг та очікувань студентів і викладачів в контексті розуміння цінності навчального курсу. Зроблено висновки щодо вимог до навчальних курсів за умов віддаленої комунікації між учасниками освітнього процесу. Наголошено на зростаючій актуальності розширення пізнавальних, організаційних, мотиваційних, контрольних та інші можливості усіх учасників освітнього процесу, спираючись на їх емоційний інтелект та розвиваючі їхню емоційно-інтелектуальну компетентність. Запропоновано ввдення у науковий обіг поняття «емоційно-інтелектуальний онлайн-курс» (ЕІОК) як віртуальний освітній простір, створений на основі SMART-технологій, які дозволяють формувати та ефективно підтримувати у учасників освітнього процесу їх емоційний інтелект по всіх складових останнього (самоусвідомлення, самоконтроль, емпатія та управління стосунками). Представлено концептуальну модель емоційно-інтелектуального онлайн-курсу на платформі MS Teams, апробацію якою проведено в Київськоve національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана.