ОЦІНКА ВИГІД І ВИТРАТ СУСПІЛЬНИХ ПРОЄКТІВ - Азьмук , Любов Анатоліївна; Щербатюк , Олена Миколаївна (Стратегія економічного розвитку України, 2021)
У статті розглянуто інструментарій оцінювання результативності проєктів суспільного сектору, успішна реалізація яких є запорукою підвищення добробуту суспільства та його розвитку. Предметом дослідження є аналіз ефективності суспільного проєкту, метою – виявлення особливостей використання методу аналізу вигід і витрат при оцінці та обґрунтування рекомендацій щодо його практичного застосування на прикладі Kyiv Boryspil Express. Завдання дослідження полягають в оцінці ефективності конкретного суспільного проєкту з використанням даного методу, виявленні та наданні рекомендацій щодо подолання його обмежень. Для реалізації цих завдань використано методи емпіричного і теоретичного дослідження. Визначено, що основна специфіка аналізу вигід і витрат суспільних проєктів полягає у необхідності визначення та використанні особливих прийомів ідентифікації базових показників оцінки вигід і витрат: виробників, незворотних та альтернативних витрат, зовнішніх ефектів тощо.