ҐЕНДЕРНА КОМПОНЕНТА У ESG-ІНВЕСТУВАННІ: ШЛЯХ ДО СПРАВЕДЛИВІШОГО КОРПОРАТИВНОГО СЕРЕДОВИЩА - Іноземцева , Євгенія Олександрівна (Стратегія економічного розвитку України, 2021)
У світлі глобальної конкуренції за клієнта компанії змушені переосмислювати свої політики на користь сучасних трендів екологічності, соціальної справедливості та доброчесності. Нове покоління Y, яке починає формувати усе ширший прошарок у ділових колах, вимагає від представників фінансового ринку ширшої інклюзивності. У статті розкрито суть поняття ESG-інвестування в умовах турбулентних змін, спричинених як коронавірусною пандемією, так і приходом молодих інвесторів-представників покоління міленіалів, та фокусується на проблематиці ґендерних дисбалансів на фінансовому ринку.