СТАТЕГІЧНА МОТИВАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ ІНОЗЕМНИХ КОМПАНІЙ В УКРАЇНІ - Shevchuk, Nataliia V.; Rud, Vadim M.; Fesenko, Vladislav U. (Стратегія економічного розвитку України, 2019)
У статті представлено результати узагальнення теоретичного доробку та аргументовано авторську позицію щодо змістовного наповнення терміну «стратегічна мотивація діяльності економічних суб’єктів». Визначено ключові особливості стратегічної мотивації іноземних компаній щодо виходу на зарубіжні ринки на основі логіки взаємозв’язку факторів, мотивів та ефектів діяльності. Практичний аспект дослідження представлено результатами аналізу мотивів та ефектів діяльності іноземних компаній в Україні, які було отримано на основі узагальнення бізнес-аналітики таких компаній як ArcelorMittal (металургійний бізнес), Luxoft (ІТ-бізнес), JTI (виробництво тютюнових виробів), SKF (виробництво підшипників, систем змащення і мехатроніки), Carlsberg та SUN InBev (пивний бізнес).