ДІАЛЕКТИКА ВЗАЄМОПОВ’ЯЗАНИХ КАТЕГОРІЙ ЕКОНОМІЧНОЇ ЦІННОСТІ - Kutsenko, Ievgeniia K. (Стратегія економічного розвитку України, 2019)
Актуалізовано проблематику відсутності наукового консенсусу стосовно понятійно-категоріального апарату теорії економічної цінності. Представлено еволюційний розвиток поняття цінності у різних школах економічної теорії. Визначено взаємозв’язок категорій «цінність», «благо», «корисність», «вартість». Акцентовано увагу на невиправданому ототожненні понять «цінність — вартість», «цінність — корисність». Формалізовано авторське бачення зв’язку категорій, що визначають цінність блага в економічній теорії. Аргументованo авторське визначення поняття «економічна цінність», що розкриває її суб’єктно-об’єктну природу та ґрунтується на онтологічних та антропологічних джерелах